Tetec AB

Adress

Södra Ringgatan 6
441 30 Alingsås
Tel: +46 (322) 148 50
Email: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Försäljning och marknadsföring

thomas.tegstam(@)tetec.se

Administration

susanne.tegstam(@)tetec.se

Öppettider

Måndag-fredag 8.00-16.30, lunch 12.00-13.00.

Historia

1975

Bates Cargo-Pak Originalet börjar tillverka lastsäkringskuddar för säkring av gods

Företaget har sitt ursprung i ventilsäcktillverkning, och baserat på den 100-åriga erfarenheten och kunskapen tar företaget fram de första lastsäkringskuddarna för lastsäkring av gods. Tillverkningen sker i Nörresundby Danmark. Produkten blir snabbt en internationell framgång och idag är Bates en teknologiskt världsledande producent med cirka 60 distibutörer.
1986

Tetec AB grundades i Alingsås

Tetec arbetade till en början enbart med förpackningsmaskiner och automationsutrustning. 1989 söker det danska företaget Bates Cargo-Pak en distributör för den svenska marknaden för sina lastsäkringskuddar och finner Tetec AB. Med ett brett kontaktnät inom svensk exportindustri och lång erfarenhet från bl. a. Sandvik och Bonnierkoncernen fanns alla förutsättningar för att nå ut till de företag som hade behov av att lastsäkra och skydda sitt gods under transport. I början gick tankarna fram och tillbaka vad kuddarna skulle kallas i Sverige för att tydliggöra produkten användningsområde och syfte. Benämningen luftkudde upplevdes inte säga tillräckligt mycket. Med tiden kom Thomas kom på Lastsäkringskuddar som kunderna enklare förstod, och som senare blev en vedertagen benämning.

Benämningen Lastsäkringskuddar tycker vi beskriver användningsområdet på ett bra sätt. Här är några andra benämningar vi har hört genom åren.

Dunnage bags
Containerkuddar
Luftkuddar
Säckar

Airbags
Godsskyddskuddar
Godskuddar
Påsar

Oavsett vad man kallar produkten, så kan man lita på att lastsäkringskuddarna från Tetec AB, tillverkade av Bates Cargo-Pak sedan 1975, är originalet, både vad gäller koncept och produkt.

Tetecs affärsidé

Med lång erfarenhet och högsta möjliga service erbjuda lastsäkringsprodukter och godsskyddsprodukter genom hela transportkedjan, av hög kvalitet och till förmånliga priser. Lastsäkrings- och godsskyddsprodukterna skall, var för sig eller i kombination, uppfylla våra kunders krav och förväntningar.

Tetecs kundpolicy

Att skapa förtroende, vara ansvarstagande och bibehålla långsiktiga relationer. Vi är tillgängliga för att se till att våra kunder får högsta möjliga service.

Tetecs leverantörspolicy

Att företräda ledande europeiska tillverkare inom området lastsäkringsprodukter och godsskydd, med specialistkunskaper inom respektive område. Genom långsiktiga relationer och ett tätt samarbete ska vi hjälpa våra kunder till bästa möjliga lösning.
© Tetec AB 2019